Hoe moet een gekookte mossel eruit zien?

De feloranje kleur is een goed teken dat ze voldoende gaar zijn. Koop mosselen die er fris uitzien en ruiken, met gesloten schelpen. Druk de schalen van alle open schalen samen. Als de schaal niet sluit, is de mossel dood en moet deze worden weggegooid (gooi er ook een met gebroken schelpen).

Stomen, grillen en bakken zijn de meest populaire manieren om mosselen te koken, en we delen veel mosselrecepten. Ze moeten alleen sluiten, en zelfs als sommigen dat langzaam doen, zijn ze nog steeds functioneel en levend. Gooi ze weg als ze niet sluiten. Alle mosselen met gebroken schelpen of een vieze geur en alle mosselen die ongewoon zwaar of licht aanvoelen in vergelijking met de andere, moeten worden weggegooid.

Controleer of de opening van de schaal halfopen is. Dit zou erop kunnen wijzen dat de mossel ongezond is. Als de schaal gedeeltelijk open is, tikt u erop. Als de mossel volledig sluit, is hij nog steeds levend en veilig om te consumeren.

Tik op de schaal als deze gedeeltelijk open is. Als het volledig sluit, leeft de mossel nog steeds en is hij veilig om te eten. Mosselen moeten in leven zijn om hun versheid te garanderen en hun schelpen moeten worden gesloten om er zeker van te zijn dat ze leven. Als ze open zijn, moeten ze sluiten wanneer ze worden getikt of geperst.

Als je naar een grote partij in de vishandelaren kijkt, koop ze dan niet als er kavels open zijn. Bovendien blijven mosselen maximaal twee dagen in de koelkast staan, en meestal moeten ze dezelfde dag worden gegeten. Plaats de mosselen in een vergiet en schrob ze met een taps toelopende borstel of schilmes onder koud stromend water om resten zoals zeewier en zeepokken te verwijderen. Als de timer afgaat, roer je de mosselen voorzichtig en duw je de mosselen die niet zijn geopend naar de bodem van de pot.

Maar mosselen zijn zo snel en gemakkelijk te maken dat er geen reden is dat ze niet gemaakt kunnen worden op drukke doordeweekse avonden. Als ze alleen in zakken in je supermarkt worden verkocht, wil je misschien eerst de zak openen om er zeker van te zijn dat de mosselen levend en in goede conditie zijn. Kies bij het stomen van mosselen - zowel de meest gebruikelijke als de gemakkelijkste mosselkookmethode - je breedste pot of waterkoker. Hoewel mannelijke mosselen bleek crèmekleurig vlees hebben en vrouwelijke mosselen oranje vlees hebben, ze groeien allemaal „baarden”.

Idealiter wil je de mosselen zo snel mogelijk na aankoop bereiden en koken, maar zolang ze vers zijn, blijven ze een nacht en maximaal een dag bewaard. Werk met één mossel tegelijk, spoel de schaal af onder koud stromend water en schrob hem voorzichtig om te verwijderen en vuil te verwijderen. Maakte de mosselen met droge Chardonnay en noedels en crème fraîche was heerlijk had het met een komkommer heerlijk recept bedankt dat je kon zien dat ik wat ingrediënten heb geadopteerd. Het is het beste om de mosselen op te slaan en vervolgens te bereiden voor het koken, in plaats van klaar te maken en klaar te bewaren om te koken.

Mosselen zijn over de hele wereld te vinden en ze werken goed met een veelzijdige lijst met ingrediënten, van klassieke romige Franse sauzen tot levendige pittige curries. Zoals alle schaaldieren moeten mosselen uitzonderlijk vers worden gegeten en moeten ze een beetje worden gewassen en gekookt voordat ze worden gekookt. Hoewel romige, beboterde mosselen beroemd zijn onder mosselfans en worden ze vaak geserveerd als hapjes van restaurants. Als je mosselen grilt, strooi ze dan over het oppervlak van de grill of doe ze in een brede, ondiepe pan om bovenop de grill te plaatsen.