Hoe weet je of een gekookte mossel slecht is?

Tik of knijp ze weer lichtjes in om een reactie uit te lokken. Ze zijn waarschijnlijk al dood als die er niet is en moeten worden weggegooid. De manier om te controleren of mosselen verkeerd zijn, is door ze te controleren voordat je ze kookt. Een mossel die niet goed sluit, niet goed opengaat of tijdens het koken naar de oppervlakte drijft, moet worden weggegooid.

Bovendien, als een mossel leeft, moet je hem binnen een dag koken. Als het niet leeft, moet het worden ingevroren als het langer dan twee uur op kamertemperatuur blijft. Mosselen die tijdens het koken niet opengaan, moeten worden weggegooid, Deze mosselen zijn dood en niet geschikt voor consumptie. Ook zijn gekookte mosselen slecht als de mossel na het koken drijft.

Controleer de schaal op chips en pauzes. Als de schaal op welke plaats dan ook is gebroken of vernield, is de mossel dood en is deze niet veilig om te eten. Koop mosselen die er fris uitzien en ruiken, met gesloten schelpen. Druk de schalen van alle open schalen samen.

Als de schaal niet sluit, is de mossel dood en moet deze worden weggegooid (gooi er ook een met gebroken schelpen). Alle mosselen moeten voorzichtig worden opengeprikt om te eten, maar als de schaal zo goed gesloten is, heb je een koevoet nodig, dit betekent dat er geen goed is. Mosselen bereiden klinkt een beetje intimiderend, maar ze zijn eigenlijk heel gemakkelijk te maken als je het eenmaal onder de knie hebt. Als je mosselen in je tas vindt met open schelpen, tik ze dan voorzichtig op het aanrecht, wacht even en kijk of ze sluiten.

Het eten van dode mosselen of mosselen waarvan het vlees al bedorven is, verhoogt het risico op voedselvergiftiging, infectieziekten, besmetting door micro-organismen en andere gezondheidsproblemen. Zelfs als je mosselen vol zitten met E coli of norovirus, zal er geen kwaad bij je komen als ze goed gaar zijn; ze zijn allemaal vernietigd. Na aankoop van verse mosselen, wassen en bewaren of zelfs beter invriezen zodra u thuiskomt als u niet van plan bent ze onmiddellijk te bereiden. Alle mosselen met gebroken schelpen of een vieze geur en alle mosselen die ongewoon zwaar of licht aanvoelen in vergelijking met de andere, moeten worden weggegooid.

Tijdens het stomen gaat de schaal van de mosselen open, wat aangeeft dat de mosselen klaar zijn. Verse mosselen hebben een vage oceaanachtige smaak met ondertonen met champignonaccenten die licht zoet zijn. Hoewel dit het probleem van algentoxines niet oplost, zijn dit zelden een probleem en zijn gekookte schaaldieren bijna altijd veilig. De mosselen die hun schelpen niet openen, zijn niet geschikt voor consumptie; je moet ze dus weggooien.

Bovendien blijven mosselen maximaal twee dagen in de koelkast staan, en meestal moeten ze dezelfde dag worden gegeten. De gifstoffen hopen zich op in het vlees van mosselen, en dit vormt een groot gevaar voor iedereen die de schelpvis consumeert. Het is al lang bekend dat consumptie van mosselen en andere tweekleppige schaaldieren vergiftiging bij mensen kan veroorzaken, met symptomen variërend van diarree, misselijkheid en braken tot neurotoxicologische effecten, waaronder verlamming en zelfs de dood in extreme gevallen. Een dode mossel is niet de moeite waard om te eten of te koken, en de schaal zal gesloten zijn, wat aangeeft dat de mossel niet leefde toen hij gesloten was.

Bedek de mosselen met een schone vochtige doek of keukenpapier, het is belangrijk om de schaaldieren niet in water te bewaren.