Hoe weet je of gekookte mosselen verwend zijn?

Ze moeten alleen sluiten, en zelfs als sommigen dat langzaam doen, zijn ze nog steeds functioneel en levend. Gooi ze weg als ze niet sluiten. Alle mosselen met gebroken schelpen of een vieze geur en alle mosselen die ongewoon zwaar of licht aanvoelen in vergelijking met de andere, moeten worden weggegooid. Controleer de schaal op chips en pauzes.

Als de schaal op welke plaats dan ook is gebroken of vernield, is de mossel dood en is deze niet veilig om te eten. Mosselen die tijdens het koken niet opengaan, moeten worden weggegooid, Deze mosselen zijn dood en niet geschikt voor consumptie. Ook zijn gekookte mosselen slecht als de mossel na het koken drijft. Koop mosselen die er fris uitzien en ruiken, met gesloten schelpen.

Druk de schalen van alle open schalen samen. Als de schaal niet sluit, is de mossel dood en moet deze worden weggegooid (gooi er ook een met gebroken schelpen). In een restaurant vertrouw je de chef-koks toe om je geen hartverscheurende dosis voedselvergiftiging te geven door slechte mosselen te serveren. Ik ben opgegroeid in keukens vol liefde en levendigheid en heb mijn hele leven doorgebracht met leren, experimenteren en slagen in de kunst van het koken.

Ik heb deze website gemaakt om mensen die graag koken te verbinden, met de producten die zijn ontworpen om het koken elke keer gemakkelijker, probleemloos en lonend te maken. Hoewel dit het probleem van algentoxines niet oplost, zijn dit zelden een probleem en zijn gekookte schaaldieren bijna altijd veilig. Mosselen die voor het koken open zijn en mosselen die na het koken gesloten zijn, moeten bij voorkeur worden weggegooid, omdat dit een teken is dat de mossel dood is. Gekookte mosselen die in de koelkast zijn ontdooid, kunnen nog 3 tot 4 dagen in de koelkast worden bewaard voordat ze worden gekookt; mosselen die in de magnetron of in koud water zijn ontdooid, moeten onmiddellijk worden gegeten.

Het is niet goed om een verse partij mee naar huis te nemen en ze te laten afgaan terwijl je wacht om ze te bereiden en te koken. Het is bekend dat zeevruchten in het algemeen, en mosselen in het bijzonder, een vrij korte houdbaarheidsverwachting hebben. Gooi alle mosselen weg met gebroken schelpen of een onaangename geur, evenals alle mosselen die ongewoon zwaar of licht aanvoelen in vergelijking met de rest. De baarden zijn eigenlijk een cluster van vezels met schroefdraad die uit de zijkant van de schaal steken en de mossel helpen zich vast te klampen aan oppervlakken.

Verse mosselen hebben een vage oceaanachtige smaak met ondertonen met champignonaccenten die licht zoet zijn. Het idee om mosselen te eten van september tot april is omdat ze dan een hoger vleesgehalte hebben en op hun best zijn. Veel vissoorten zoals oesters, mosselen en mosselen bevatten krachtige gifstoffen die bekend staan als mariene toxines, die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Hoewel mosselen met bleek crèmekleurig vlees mannelijk zijn en de oranje vrouwtjes zijn, hebben ze allemaal de neiging om „baarden” te laten groeien.

Weinig liefhebbers van schaaldieren kunnen een bord verse citroen- en knoflook-botermosselen weerstaan als entre of als onderdeel van een smakelijke schaal met zeevruchten. Idealiter wil je de mosselen zo snel mogelijk na aankoop bereiden en koken, maar zolang ze vers zijn, blijven ze een nacht en maximaal een dag bewaard.