Hoe weet je of mosselen niet gaar zijn?

Dat gezegd hebbende, mosselen kunnen ook rauw worden gegeten zolang ze vers zijn, dus ik zou me geen zorgen maken over onvoldoende verhitte mosselen. Wanneer u mosselen koopt, moet u ze grondig inspecteren. Mosselen mogen geen vis ruiken of een vieze geur hebben. Bovendien moeten ze ook gesloten zijn en niet in het water drijven.

Als ze in water drijven, zijn ze dood of hebben ze lege schelpen, en kunnen ze ook het beste worden weggegooid. Nogmaals, het zou helpen als je alleen mosselen eet die een frisse en zoute geur hebben. Controleer de schaal op chips en pauzes. Als de schaal op welke plaats dan ook is gebroken of vernield, is de mossel dood en is deze niet veilig om te eten.

De baarden zijn een verweven cluster van vezels die uit de zijkant van de mosselschaal steken en helpen zich aan oppervlakken te hechten. Het advies in het verleden is altijd geweest om mosselen weg te gooien die na het koken niet zijn geopend omdat ze slecht zijn. Als de mossel erg goed gesloten is, zal hij waarschijnlijk nog steeds een beetje rauw en onaangenaam zijn om te eten - al deze opening is hard werken, dus als je genoeg te eten hebt en een of twee nog steeds gesloten zijn, is er niets mis met weggooien en doorgaan naar de volgende. Ik heb ontdekt dat de meerderheid van de dode mosselen iets open is voor het koken; ze zijn zelden volledig, goed gesloten.

Met deze methode heb je, wanneer je de mosselen daadwerkelijk kookt, een redelijk goed idee dat ze allemaal leven en daarom veilig zijn om te eten, ongeacht of ze tijdens het koken helemaal open gaan of niet. Dus ik kookte vanavond wat mosselen, zorgde ervoor dat ze werden gewassen, goed gesloten en geen scheuren zoals gewoonlijk. De mosselen die hun schelpen niet openen, zijn niet geschikt voor consumptie; je moet ze dus weggooien. Gooi alle mosselen weg die niet volledig sluiten bij het tikken, waarvan de schelpen helemaal niet sluiten als je erop tikt, of waarvan de schelpen op welke plaats dan ook zijn opengebroken of ingeslagen.

Mosselen zijn een goed ingrediënt om te weten hoe ze moeten koken - ze hebben de luxefactor van zeevruchten, maar voor een fractie van de prijs van mosselen of sint-jakobsschelpen. De mosselen mogen tot 5 dagen vers worden gehouden, maar je moet ze elke dag ruiken om er zeker van te zijn dat ze niet visachtig zijn. Het is het beste om de mosselen op te slaan en vervolgens te bereiden voor het koken, in plaats van klaar te maken en klaar te bewaren om te koken. Idealiter wil je de mosselen zo snel mogelijk na aankoop bereiden en koken, maar zolang ze vers zijn, blijven ze een nacht en maximaal een dag bewaard.

Voor het geval toekomstige lezers het niet weten, zijn mosselen, mosselen en andere schaaldieren in de schaal nog in leven als je ze koopt, en ze zouden nog moeten leven als je ze kookt. Nee, onvoldoende verhitte mosselen maken je NIET ziek, maar de bacteriën die ze kunnen bevatten KUNNEN je erg ziek maken.