Hoe weet je of mosselen niet gaar zijn?

Voor zover ik weet, gaan ze iets open als je verse levende mosselen met koud water besproeit. Als ze niet open gaan, gooi ze dan weg. Wanneer u mosselen koopt, moet u ze grondig inspecteren. Mosselen mogen geen vis ruiken of een vieze geur hebben.

Bovendien moeten ze ook gesloten zijn en niet in het water drijven. Als ze in water drijven, zijn ze dood of hebben ze lege schelpen, en kunnen ze ook het beste worden weggegooid. Nogmaals, het zou helpen als je alleen mosselen eet die een frisse en zoute geur hebben. Controleer de schaal op chips en pauzes.

Als de schaal op welke plaats dan ook is gebroken of vernield, is de mossel dood en is deze niet veilig om te eten. Idealiter zouden mosselen licht visachtig en zout moeten ruiken. Ook moeten alle schelpen gesloten zijn. Mosselen moeten in leven zijn om hun versheid te garanderen en hun schelpen moeten worden gesloten om er zeker van te zijn dat ze leven.

Als ze open zijn, moeten ze sluiten wanneer ze worden getikt of geperst. Als je naar een grote partij in de vishandelaren kijkt, koop ze dan niet als er kavels open zijn. Plaats de mosselen in een vergiet en schrob ze met een taps toelopende borstel of schilmes onder koud stromend water om resten zoals zeewier en zeepokken te verwijderen. Nog een typisch teken dat dingen niet omhoog kijken, zwaardere mosselen zijn meestal een teken dat water en zand zijn binnengesijpeld.

Nee, onvoldoende verhitte mosselen maken je NIET ziek, maar de bacteriën die ze kunnen bevatten KUNNEN je erg ziek maken. Met deze methode heb je, wanneer je de mosselen daadwerkelijk kookt, een redelijk goed idee dat ze allemaal leven en daarom veilig zijn om te eten, ongeacht of ze tijdens het koken helemaal open gaan of niet. Gooi alle mosselen weg die niet volledig sluiten bij het tikken, waarvan de schelpen helemaal niet sluiten als je erop tikt, of waarvan de schelpen op welke plaats dan ook zijn opengebroken of ingeslagen. Als de mossel erg goed gesloten is, zal hij waarschijnlijk nog steeds een beetje rauw en onaangenaam zijn om te eten - al deze opening is hard werken, dus als je genoeg te eten hebt en een of twee nog steeds gesloten zijn, is er niets mis met weggooien en doorgaan naar de volgende.

Het is het beste om de mosselen op te slaan en vervolgens te bereiden voor het koken, in plaats van klaar te maken en klaar te bewaren om te koken. De mosselen die hun schelpen niet openen, zijn niet geschikt voor consumptie; je moet ze dus weggooien. Na aankoop van verse mosselen, wassen en bewaren of zelfs beter invriezen zodra u thuiskomt als u niet van plan bent ze onmiddellijk te bereiden. Dat gezegd hebbende, mosselen kunnen ook rauw worden gegeten zolang ze vers zijn, dus ik zou me geen zorgen maken over onvoldoende verhitte mosselen.

Mosselen die voor het koken open zijn en mosselen die na het koken gesloten zijn, moeten bij voorkeur worden weggegooid, omdat dit een teken is dat de mossel dood is. Daarom, als de schaal na het koken opengaat, bewijst dit dat de mossel leefde; zo niet, dan is de mossel slecht. Als je gekweekte mosselen koopt (zoals van Prince Edward Island of PEI), dan zou gruis geen belangrijk probleem moeten zijn. Mosselen die niet opengaan waren mogelijk dood en ontbonden voor een onbekende periode voorafgaand aan het koken.

Mosselen bereiden klinkt een beetje intimiderend, maar ze zijn eigenlijk heel gemakkelijk te maken als je het eenmaal onder de knie hebt.