Hoe weet je of mosselen volledig gaar zijn?

Voeg de mosselen toe aan de pot en dek af met het deksel. Levende mosselen ademen nog steeds wanneer ze worden verkocht, ze blijven ongeveer 4 dagen na de oogst in leven als ze correct worden behandeld. Gekoelde mosselen kunnen nog steeds worden gebruikt als u de toeleveringsketen vertrouwt en u een „sensorische test” hebt gedaan. Bevroren mosselen worden gedeeltelijk gekookt, dus ontdooi volledig en voeg later toe aan het kookproces dan levende of gekoelde mosselen.

Mosselen smaken het beste als ze korte tijd op hoog vuur worden gekookt om te voorkomen dat ze krimpen en taai worden. Wanneer u mosselen koopt, moet u ze grondig inspecteren. Mosselen mogen geen vis ruiken of een vieze geur hebben. Bovendien moeten ze ook gesloten zijn en niet in het water drijven.

Als ze in water drijven, zijn ze dood of hebben ze lege schelpen, en kunnen ze ook het beste worden weggegooid. Nogmaals, het zou helpen als je alleen mosselen eet die een frisse en zoute geur hebben. Koop mosselen die er fris uitzien en ruiken, met gesloten schelpen. Druk de schalen van alle open schalen samen.

Als de schaal niet sluit, is de mossel dood en moet deze worden weggegooid (gooi er ook een met gebroken schelpen). Wanneer u de producten van Blue Ocean Mussels koopt, kunt u dit met vertrouwen doen, dus zorg ervoor dat u Blue Ocean Mussels bij naam vraagt. Als ze reageren door zelf dicht te klikken of ze blijven dicht, betekent dit dat de mosselen levend zijn. Pas op dat u mosselen niet te gaar maakt en kook ze zeker niet bedekt met water zoals een aardappel of pasta, omdat ze niet opengaan.

Als ze vers zijn en je vertrouwt op de toeleveringsketen, betekent open mosselen voor het koken waarschijnlijk gewoon dat ze nog leven. Voor de zekerheid, als een mossel na het koken een heel duidelijk ongewoon uiterlijk, geur, smaak of consistentie heeft, is het het beste om die te laten gaan. Mosselen bereiden klinkt een beetje intimiderend, maar ze zijn eigenlijk heel gemakkelijk te maken als je het eenmaal onder de knie hebt. Stoommosselen in een beetje vloeistof (het kan water, wijn, bouillon, kokosmelk of een combinatie daarvan zijn).

De meeste mosselen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, zijn touw- of netgekweekt, dus ze zijn gemakkelijk te vinden, duurzaam, betaalbaar en eenvoudig te bereiden. Een mossel die niet goed sluit, niet goed opengaat of tijdens het koken naar de oppervlakte drijft, moet worden weggegooid. Zoals alle schaaldieren moeten mosselen uitzonderlijk vers worden gegeten en moeten ze een beetje worden gewassen en gekookt voordat ze worden gekookt. Als je mosselen grilt, strooi ze dan over het oppervlak van de grill of doe ze in een brede, ondiepe pan om bovenop de grill te plaatsen.

Zuid-Afrika heeft ook zijn eigen inheemse zwarte mosselsoort, Choromytilus Meridionalis, die zich tijdens het landbouwproces van nature op de touwen nestelt. Idealiter wil je de mosselen zo snel mogelijk na aankoop bereiden en koken, maar zolang ze vers zijn, blijven ze een nacht en maximaal een dag bewaard.