Hoe weet je wanneer mosselen worden gekookt?

Voeg de mosselen toe aan de pot en dek af met het deksel. De meeste mosselen die in de VS te koop zijn, worden gekweekt en komen redelijk schoon op de markt, maar het is een goede gewoonte om ze goed te spoelen in koud water en een lichte schrobben als ze korrelig lijken, en om eventuele baarden eruit te trekken die ze hebben. Maar over het algemeen is een verse mossel gesloten of gesloten als je erop tikt; gooi alle open mosselen weg. Verse mosselen moeten naar de zee ruiken en niet naar vis, dus alles minder dan briesje en pekel mag niet worden geconsumeerd.

Mosselen zijn een goed ingrediënt om te weten hoe ze moeten koken - ze hebben de luxefactor van zeevruchten, maar voor een fractie van de prijs van mosselen of sint-jakobsschelpen. Maar mosselen zijn zo snel en gemakkelijk te maken dat er geen reden is dat ze niet gemaakt kunnen worden op drukke doordeweekse avonden. Sommige koks schenken gewoon een fles witte wijn en een paar kilo mosselen in een pot en noemen het een dag. Als je mosselen grilt, strooi ze dan over het oppervlak van de grill of doe ze in een brede, ondiepe pan om bovenop de grill te plaatsen.

Moules Frites gestoomde mosselen met frietjes zijn een Belgische favoriet, en ook geliefd in heel Frankrijk. Voor het geval toekomstige lezers het niet weten, zijn mosselen, mosselen en andere schaaldieren in de schaal nog in leven als je ze koopt, en ze zouden nog moeten leven als je ze kookt. Om de baard te verwijderen, of de mosselen te ontbaarden, pakt u de baard vast en trekt u deze naar het staart (smalle) uiteinde van de mossel. Mosselen zijn over de hele wereld te vinden en ze werken goed met een veelzijdige lijst met ingrediënten, van klassieke romige Franse sauzen tot levendige pittige curries.

Als ze alleen in zakken in je supermarkt worden verkocht, wil je misschien eerst de zak openen om er zeker van te zijn dat de mosselen levend en in goede conditie zijn. Doe de mosselen in een hete gietijzeren of zware bodempan en kook tot ze opengaan; de hoge, droge hitte concentreert de smaak van de mosselen op een zeer aangename manier. Met deze methode heb je, wanneer je de mosselen daadwerkelijk kookt, een redelijk goed idee dat ze allemaal leven en daarom veilig zijn om te eten, ongeacht of ze tijdens het koken helemaal open gaan of niet. Mosselen bereiden klinkt een beetje intimiderend, maar ze zijn eigenlijk heel gemakkelijk te maken als je het eenmaal onder de knie hebt.

Als de timer afgaat, roer je de mosselen voorzichtig en duw je de mosselen die niet zijn geopend naar de bodem van de pot.