Kun je mossel te veel koken?

Kook ze niet te gaar Als je ooit een mossel hebt gehad die taai of taai was, heb je er een gehad die te gaar was. Zodra de schelpen beginnen te openen, zijn ze klaar. Als je ze nog een paar seconden langer kookt, veranderen je mosselen van delicaat en heerlijk naar onaangenaam en onsmakelijk. Pas op dat u mosselen niet te gaar maakt en kook ze zeker niet bedekt met water zoals een aardappel of pasta, omdat ze niet opengaan.

Mosselen moeten stomen, niet koken. Kies bij het stomen van mosselen - zowel de meest gebruikelijke als de gemakkelijkste mosselkookmethode - je breedste pot of waterkoker. Dus als ik het opnieuw zou proberen, zou ik proberen mosselen en mosselen apart te koken en ze later toe te voegen om hopelijk overbevolking te voorkomen, of blijf bij je eerste methode met meerdere potten. Nu je weet hoe te gaar mosselen smaken, ben je misschien meer oplettend om ervoor te zorgen dat je ze niet te gaar maakt.

Er zijn veel manieren om mosselen te koken, maar stomen is waarschijnlijk een van de gemakkelijkste en meest populaire methoden. Toen ik het een tweede keer kookte, gebruikte ik een veel grotere pan en kookte het buiten op een propaanbrander. Dit zorgt ervoor dat je mosselen vrij zijn van grit en baarden en een heerlijke smaak en textuur hebben zodra ze gaar zijn. We zullen ook bespreken of uw mosselen vers zijn, omdat u verwende mosselen niet kunt redden door ze langer te koken.

Sindsdien ben ik gevraagd om dit gerecht opnieuw te koken door iemand die aanwezig was voor de eerste bereiding (wat een hit was), en ik kon geen nee zeggen. We zullen nu bespreken hoe je mosselen perfect kunt bereiden en koken om ervoor te zorgen dat je geen te gaar of te gaar mosselen hebt. Sommige aardappelen zijn papperig en sommige niet gaar, doet me vermoeden dat je niet aan het mengen was of dat de bouillon niet snel aan de kook was om ervoor te zorgen dat de hitte overal wordt gemengd. Daarom maakt het overkoken van de mosselen ze niet veilig voor menselijke consumptie, en u moet er daarom voor zorgen dat uw mosselen vers zijn voordat u ze kookt.

Laat mosselen niet weken in kraanwater, want dit zal ze doden, en probeer geen dode mosselen te eten door ze langer te koken.