Kunnen mosselen niet gaar zijn?

De kooktemperaturen voor mosselen moeten hoger zijn dan 65°C, dit zal ervoor zorgen dat elke Vibrio parahaemolyticus die aanwezig is in mosselen wordt vernietigd. Eet geen rauwe of onvoldoende verhitte mosselen of andere schaaldieren. Was je handen altijd met water en zeep na het inleveren van rauwe schaaldieren. Vermijd het besmetten van gekookte schaaldieren met rauwe schaaldieren en sappen.

Dat gezegd hebbende, mosselen kunnen ook rauw worden gegeten zolang ze vers zijn, dus ik zou me geen zorgen maken over onvoldoende verhitte mosselen. Het is niet veilig om onvoldoende verhitte mosselen te eten, omdat de bacteriën binnenin nog steeds aanwezig en schadelijk kunnen zijn voor het menselijk lichaam. Een vriend van mij (professionele kok) vertelde dat ik mosselen extra warm moest stomen, deksel gesloten. Over ongeveer 5' moeten ze open en klaar zijn.

Ze zijn klaar als ze open gaan. Laat ze niet langer koken dan nodig is, want ze worden harder. Ja, je kunt rauwe mosselen eten, maar niet in de strikte zin van het woord. Sommige restaurants serveren al jaren „rauwe mosselen” als delicatesse.

U moet er echter rekening mee houden dat er voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen voordat u ze rauw eet om ervoor te zorgen dat u niet lijdt aan voedselvergiftiging of andere ziekten. Lees verder voor meer informatie over de fijne details. Met deze methode heb je, wanneer je de mosselen daadwerkelijk kookt, een redelijk goed idee dat ze allemaal leven en daarom veilig zijn om te eten, ongeacht of ze tijdens het koken helemaal open gaan of niet. Als u een van die nieuwsgierige personen bent die verschillende soorten voedsel wil proberen en u rauwe mosselen op uw lijstje hebt staan, ben je hier aan het juiste adres.

Er zijn enkele gevallen waarin de schaal een beetje wordt geopend en als deze weer sluit, betekent dit dat ze goed zijn, maar hiervoor moet je ze een tijdje controleren, wat niet te doen is als je op de markt klaar bent om mosselen te kopen. Zorg ervoor dat je al die borden controleert voordat je verse mosselen koopt, om niet teleurgesteld te zijn over hun smaak en textuur. Ik heb ontdekt dat de meerderheid van de dode mosselen iets open is voor het koken; ze zijn zelden volledig, goed gesloten. Dus in het geval van het koken van bevroren mosselen, moet je ze misschien nog minder koken dan nodig is voor verse mosselen.

Je moet mosselen koken op een temperatuur hoger dan 149 F (65 C) om de Vibrio parahaemolyticus te vernietigen die aanwezig is in mosselen en andere soorten schaaldieren. Mosselen zijn een interessant soort zeevruchten omdat ze soms met de schaal worden geserveerd, soms zonder. Het is het beste om de mosselen op te slaan en vervolgens te bereiden voor het koken, in plaats van klaar te maken en klaar te bewaren om te koken. De mosselen die hun schelpen niet openen, zijn niet geschikt voor consumptie; je moet ze dus weggooien.

Ik kan zeggen dat de geur van rauwe mosselen me onaangenaam is, maar ik weet zeker dat er mensen zijn die geïnteresseerd zijn om ze eens te proberen. Het advies in het verleden is altijd geweest om mosselen weg te gooien die na het koken niet zijn geopend omdat ze slecht zijn. Omdat je geïnteresseerd bent in het eten van rauwe mosselen, is het ook goed om te weten waarom sommige mensen ze in de eerste plaats graag rauw eten. Als de mossel erg goed gesloten is, zal hij waarschijnlijk nog steeds een beetje rauw en onaangenaam zijn om te eten - al deze opening is hard werken, dus als je genoeg te eten hebt en een of twee nog steeds gesloten zijn, is er niets mis met weggooien en doorgaan naar de volgende.