Op welke temperatuur moeten mosselen worden gekookt?

Bereid een ovenschaal met licht gescrunkte folie erin (om de mosselen te helpen waterpas te zitten). Boen de mosselen, verwijder vuil en harig stukje, maak alle gebroken mosselen schoon en gooi ze weg. Hoe weet je wanneer ze klaar zijn? Makkelijk - de schelpen gaan open. De meeste markten verkopen mosselen op de boerderij, die gemakkelijk schoon te maken zijn, ze zijn meestal al geschrobd en ontbaard.

In Barcelona kookt een van mijn favoriete visrestaurants hun mosselen op een gietijzeren plaat op een houtvuurgrill. Om dit een supereenvoudig dinerrecept te maken, serveer je de mosselen gewoon met wat brood aan de zijkant om in de saus te dopen. Rasa, ik schaam me een beetje om te zeggen dat ik in mijn vorige post zei dat de mosselen die ik in mijn staat in het noorden naast de Canadese grens kan krijgen ongekookt zijn, omdat dat niet zo is. Sommige koks schenken gewoon een fles witte wijn en een paar kilo mosselen in een pot en noemen het een dag.

Mosselen met harde schaal (Mercenaria mercenaria) zijn misschien te taai gekookt zoals deze tenzij ze erg klein zijn, maar soft shell mosselen (Mya arenaria) zouden goed zijn. Verse mosselen moeten naar de zee ruiken en niet naar vis, dus alles minder dan briesje en pekel mag niet worden geconsumeerd. Als ze alleen in zakken in je supermarkt worden verkocht, wil je misschien eerst de zak openen om er zeker van te zijn dat de mosselen levend en in goede conditie zijn. Rauwe mosselen profiteren van een beetje sterk gearomatiseerde saus, vinaigrettes op basis van citrus, kruiden zoals peterselie, koriander en dille, of extra vierge olijfolie.

Werk met één mossel tegelijk, spoel de schaal af onder koud stromend water en schrob hem voorzichtig om te verwijderen en vuil te verwijderen. Kies bij het stomen van mosselen - zowel de meest gebruikelijke als de gemakkelijkste mosselkookmethode - je breedste pot of waterkoker. Ik zou heel voorzichtig zijn met het toevoegen van zout aan mosselen, omdat het zeewater erin al erg zout is. Bevroren groene mosselen (geïmporteerd uit Nieuw-Zeeland) worden overgoten met de rijke, romige kaassaus en vervolgens gebakken.