Ruiken mosselen als je ze kookt?

Het moet een beetje visachtig en zout ruiken, maar niet naar een sterke visgeur. Scrub met een borstel in koud water. Laat ze niet weken in kraanwater, want dat doodt de mosselen. Wanneer u mosselen koopt, moet u ze grondig inspecteren.

Mosselen mogen geen vis ruiken of een vieze geur hebben. Bovendien moeten ze ook gesloten zijn en niet in het water drijven. Als ze in water drijven, zijn ze dood of hebben ze lege schelpen, en kunnen ze ook het beste worden weggegooid. Nogmaals, het zou helpen als je alleen mosselen eet die een frisse en zoute geur hebben.

Bij dit proces komt de vloeistof vrij die zich in de mossel bevindt. Daarom is er geen extra water nodig. Bovendien doden kookmosselen ze en ontspant ze de spier die de schaal gesloten houdt. Begin met te kijken welke van de mosselen goed zijn (er zijn er meestal enkele die slecht zijn).

Ze moeten fris en zilte ruiken zoals de oceaan en het strand, maar hebben geen sterke visgeur. Een visgeur is waar je op moet letten. Als er gedeeltelijk open mosselen zijn, drukt u de schaal lichtjes dicht. Als de mossel niet sluit, is hij dood en kun je de mossel het beste weggooien.

Idealiter zouden mosselen licht visachtig en zout moeten ruiken. Witte wijn wordt gebruikt om mosselen op smaak te brengen, en je zou een witte wijn moeten gebruiken die aangenaam zou zijn om te drinken. Daarom, als de schaal na het koken opengaat, bewijst dit dat de mossel leefde; zo niet, dan is de mossel slecht. Als je haast hebt en gewoon wilt weten wat de beste kookplaatschraper voor glas, keramiek of inductiekookplaat is, raden we de dubbelzijdige schraper aan als de beste.

Als de mosselen open zijn, knijp ze dan en gooi ze weg die open blijven of met een gebroken schaal. Gooi alle mosselen weg met gebroken schelpen of een onaangename geur, evenals alle mosselen die ongewoon zwaar of licht aanvoelen in vergelijking met de rest. Een mossel die niet goed sluit, niet goed opengaat of tijdens het koken naar de oppervlakte drijft, moet worden weggegooid. De baarden zijn een verweven cluster van vezels die uit de zijkant van de mosselschaal steken en helpen zich aan oppervlakken te hechten.

Hoewel romige, beboterde mosselen beroemd zijn onder mosselfans en worden ze vaak geserveerd als hapjes van restaurants. Alle mosselen moeten voorzichtig worden opengeprikt om te eten, maar als de schaal zo goed gesloten is, heb je een koevoet nodig, dit betekent dat er geen goed is. Gekookte mosselen die in de koelkast zijn ontdooid, kunnen nog 3 tot 4 dagen in de koelkast worden bewaard voordat ze worden gekookt; mosselen die in de magnetron of in koud water zijn ontdooid, moeten onmiddellijk worden gegeten. Haal de verpakte mosselen uit de verpakking zodra u thuiskomt en schik ze afzonderlijk in een container of netzak.

Als je mosselen in je tas vindt met open schelpen, tik ze dan voorzichtig op het aanrecht, wacht even en kijk of ze sluiten. Bovendien blijven mosselen maximaal twee dagen in de koelkast staan, en meestal moeten ze dezelfde dag worden gegeten. Idealiter wil je de mosselen zo snel mogelijk na aankoop bereiden en koken, maar zolang ze vers zijn, blijven ze een nacht en maximaal een dag bewaard. De gifstoffen hopen zich op in het vlees van mosselen, en dit vormt een groot gevaar voor iedereen die de schelpvis consumeert.

Het vlees van dode mosselen verslechtert, waardoor het risico op besmetting met micro-organismen, voedselvergiftiging, infectieziekten en andere gezondheidsproblemen toeneemt.