Stinken mosselen?

Ze mogen niet overdreven visachtig ruiken. De schalen moeten goed worden gesloten. Als je mosselen in je tas vindt met open schelpen, tik ze dan voorzichtig op het aanrecht, wacht even en kijk of ze sluiten. Wanneer u mosselen koopt, moet u ze grondig inspecteren.

Mosselen mogen geen vis ruiken of een vieze geur hebben. Bovendien moeten ze ook gesloten zijn en niet in het water drijven. Als ze in water drijven, zijn ze dood of hebben ze lege schelpen, en kunnen ze ook het beste worden weggegooid. Nogmaals, het zou helpen als je alleen mosselen eet die een frisse en zoute geur hebben.

Idealiter zouden mosselen licht visachtig en zout moeten ruiken. Ook moeten alle schelpen gesloten zijn. Als ze erg visachtig ruiken, zijn ze waarschijnlijk niet erg vers. Het moet een beetje visachtig en zout ruiken, maar niet naar een sterke visgeur.

Mosselen die een sterke visgeur hebben, taai en droog zijn of zichtbaar gebroken schelpen hebben, worden als slecht beschouwd en mogen niet worden gegeten. Mosselen met schelpen die tijdens het kookproces niet openen, moeten ook worden vermeden. In een restaurant vertrouw je de chef-koks toe om je geen hartverscheurende dosis voedselvergiftiging te geven door slechte mosselen te serveren. Als je de waterloze methode gebruikt, zorg er dan voor dat je pot groot genoeg is om de mosselen elke 20 seconden of zo tijdens het koken te kunnen gooien.

Evenzo zal een mossel met een open schaal niet altijd eraf zijn, en door hem eruit te gooien, zou je een verder perfect gezond exemplaar kunnen verspillen. Het is geen goed idee om ze in plastic zakken of luchtdichte containers op te bergen, omdat de mosselen snel zullen afsterven en beginnen te bederven. Een mossel die niet goed sluit, niet goed opengaat of tijdens het koken naar de oppervlakte drijft, moet worden weggegooid. Sommigen suggereren zelfs dat je helemaal geen vloeistof gebruikt, omdat de mosselen hun eigen vloeistof in de schaal hebben.

Mosselen kunnen het hele jaar door worden geoogst, maar de meeste visserij is in de winter wanneer de smaak en kwaliteit van het vlees het beste is (voordat de mosselen beginnen te paaien in de lente en zomer). Samenvattend, zoals kan worden afgeleid uit de meest gerenommeerde bronnen over dit onderwerp, kunnen mosselen die open zijn als ze rauw zijn en mosselen die niet openen tijdens het koken als dood worden beschouwd en moeten worden verwijderd en weggegooid. Mosselen die niet open gaan, moeten worden weggegooid, omdat dit een indicatie is dat ze niet leefden toen ze in de pot gingen. In tegenstelling tot bepaalde andere soorten zeevruchten, met name schaaldieren zoals mosselen, kan een mossel voor het koken openen en toch geschikt worden geacht voor consumptie.

Meestal ontspannen de mosselen en hoewel de schelpen gesloten zijn, maar als je erop tikt, zullen ze hun schelpen nog strakker maken. De baarden zijn eigenlijk een cluster van vezels met schroefdraad die uit de zijkant van de schaal steken en de mossel helpen zich vast te klampen aan oppervlakken. Hoewel romige, beboterde mosselen beroemd zijn onder mosselfans en worden ze vaak geserveerd als hapjes van restaurants. Een dode mossel is niet de moeite waard om te eten of te koken, en de schaal zal gesloten zijn, wat aangeeft dat de mossel niet leefde toen hij gesloten was.

De mosselen mogen tot 5 dagen vers worden gehouden, maar je moet ze elke dag ruiken om er zeker van te zijn dat ze niet visachtig zijn. Vervolgens moeten ze levende mosselen in een kom met een vochtige doek of handdoek eroverheen bewaren, waardoor de temperatuur constant blijft tussen 32 en 45 graden Fahrenheit.