Zijn mosselen en stoomboten hetzelfde?

Zowel mosselen als stoomboten hebben dezelfde langwerpige vorm als hun scharnierende schelpen. De stomer of schelp met zachte schaal heeft een paar dunne, witte schelpen, terwijl de mossel donkerdere, dikkere schelpen heeft. De stomer heeft ook een sifon die uit de schaal steekt. Er is geen betere manier om mosselen en mosselen te koken dan stomen, en de reden is simpel.

Wanneer deze schaaldieren koken, geven ze smaakvolle sappen vrij. Als je ze stoomt met een kleine hoeveelheid vloeistof, zoals wijn, druppelen de sappen naar de bodem van de pot en combineren ze met de stomende vloeistof tot een schelpdierbouillon met een ongelooflijke smaak. Het resulterende schaaldier dat in zijn eigen bouillon wordt geserveerd, is zo lekker en gemakkelijk te bereiden dat het voor de meeste mensen het moeilijkste is om goede, verse schaaldieren te vinden. Zowel mosselen als mosselen komen voort uit vergelijkbare families van weekdieren (scharnierende schelpdieren), maar er zijn verschillen tussen hen.

Mosselen komen zowel uit zout- als zoetwater. Hun schelpen zijn lang en minder rond dan hun schelpdieren. Hun schelpen zijn niet glad en zijn meestal donkerblauw, bruin of zwart. De binnenkant van de schaal heeft een zilveren of grijze kleur.

Mosselen zijn ook stevig bevestigd aan het oppervlak waarop ze leven door strakke draden. Mosselen en mosselen zijn beide taai. Mosselen hebben een sterkere smaak die doet denken aan de zee en zijn zout of visachtig. Mosselen hebben een mildere, zachte smaak die wat flauw is, dus worden ze meestal geserveerd met een saus of in een stoofpot.

Alleen boter, sjalotten, witte wijn en peterselie. Fruit de sjalotten lichtjes tot ze gaar beginnen te worden en gooi dan de mosselen erdoor met peper en zout. Je wilt de smaak uit de mosselen halen door ze droog te sauteren en vervolgens te blussen met witte wijn. De wijn zorgt ervoor dat ze open gaan.

Vervolgens voeg je meestal veel meer boter toe dan je denkt dat je nodig hebt. Terwijl mosselen vaak een langwerpige en dunne vorm hebben, zijn eetbare mosselen meestal stouter, ronder en dikker. Mosselen kunnen veel groter worden dan mosselen, waarbij de niet-eetbare gigantische schelp kan groeien tot meer dan 500 pond en 4,25 voet lang (via The Monterey Bay Aquarium). Als je de heerlijke wereld van zeevruchten verkent, heb je misschien mensen gehoord of zelfs gezien die verwijzen naar stoomboten.

Ze lijken misschien op oesters en mosselen, maar hoe zijn deze gepelde beestjes anders? Hoewel mosselen (of stoomboten), mosselen en oesters allemaal deel uitmaken van de categorie weekdieren, zijn er enkele verschillen om op te letten. Lees verder terwijl we een kijkje nemen. Mosselen hechten zich vast aan pieren, rotsen, touwen en soms zelfs andere schelpdierrassen. Stoomboten daarentegen leven in grof grind, modder, compacte klei of zelfs middelzacht zand.

Zowel mosselen als mosselen zijn te vinden in zoet of zout water, terwijl oesters alleen worden aangetroffen in zoute of brakke habitats. Gemiddeld meten steamers tussen 5 en 7,5 op het moment van oogsten. De gemiddelde mossel daarentegen meet ongeveer 3.Als je mosselen vervangt door stoomboten in een recept, is het belangrijk om te onthouden dat je de hoeveelheid verhoogt om het verschil in grootte goed te maken. Mosselen hebben een zeer milde „oceaansmaak”.

Er is ook een zoete, paddestoelachtige ondertoon. Omdat hun smaak zo subtiel is, zijn ze een ideale aanvulling op een verscheidenheid aan pittige gerechten, zoals paella met zeevruchten. Omdat mosselen en stoomboten qua smaak vergelijkbaar zijn, kunnen ze gemakkelijk door elkaar worden vervangen in een gerecht. Omdat hun maten iets anders zijn, hoeft u misschien alleen uw hoeveelheden aan te passen.

Merk op dat mosselen iets zouter zijn, dus het kan zijn dat je de hoeveelheid zout die je toevoegt, moet aanpassen. Je kunt mosselen en mosselen zien leven in zoet of zout water, maar hoe ze leven verschilt van elkaar. Stomen is de gemakkelijkste en meest gebruikelijke kookmethode voor mosselen, terwijl mosselen vooral bekend zijn in clam chowder. Idealiter, als je de tijd hebt, plaats je de stoomboten in een emmer en dek af met enkele centimeters zeewater of zout water (een eetlepel zeezout volledig opgelost in elke kwart water), en laat je enkele uren op een koele plaats zitten (niet in direct zonlicht), bij voorkeur een nacht.

Mosselen bevatten meer vitamine B1, ijzer, selenium, foliumzuur en magnesium dan mosselen Ze hebben ook minder natrium, dus ze zijn beter voor mensen die hun natriuminname moeten volgen. Het is misschien wetenschappelijk bewezen dat een diner met mosselen of stoomboten aanzienlijk beter zal smaken als jij degene was die ze zelf hebt gevangen. Voeg voor een Thaise variant een beetje vissaus, citroengras en hete chili toe aan de dampende vloeistof en verrijk de bouillon vervolgens met kokosmelk zodra de mosselen gaar zijn. Grote mosselbedden omringen de oostkant van het eiland in water van 140 voet diep of meer, maar je hoeft niet zo ver te reizen.

Mosselen en mosselen zijn beide weekdieren, en hoewel ze duidelijk van smaak verschillen, weten mensen niet veel anders van de bovenkant van hun hoofd. Nu je het verschil kent tussen mosselen, oesters en stoommosselen, is het gemakkelijk om te genieten van je volgende visgerecht. De Oxford Companion to Food wijst erop dat, hoewel de naam alleen moet verwijzen naar tweekleppigen die hun schelpen volledig kunnen sluiten, deze definitie eigenlijk een paar geaccepteerde schelpdieren elimineert (bijvoorbeeld scheermessen) en oesters en mosselen omvat. Hoewel de commerciële mosselindustrie van Nantucket is gestopt vanwege een inconsistent gewas (degene die je geniet in een eilandrestaurant komen waarschijnlijk uit Chatham), kun je ze nog steeds zelf oogsten rond het eiland.

Mosselen en mosselen zijn beide tweekleppige schaaldieren, specifiek (via The National Oceanic and Atmospheric Administration). Persoonlijk geniet ik er niet zo veel van als de boter de milde smaak van de mosselen overdrijft. .