Hoe lang moeten mosselen worden gekookt?

Als er mosselen niet opengaan, gooi ze dan weg. Ik heb inktvissen naar me laten verzenden en ze waren in orde, maar ik ben op de een of andere manier een beetje ongerust over de kwaliteit van mosselen. Neem een mooie diepe sautee-pan en hier is de schoonheid van dit recept voor mosselen - de variaties zijn eindeloos. Mosselen zijn heel gemakkelijk te koken en kunnen op een bijna formele manier worden gedaan, zodat je kunt experimenteren en de smaken kunt veranderen, maar steeds dezelfde methode kunt gebruiken.

Laat voorzichtig koud water over elke mossel lopen en schillen met een zachte groente- of keukenborstel om stukjes vreemd materiaal uit de schelpen te verwijderen. Ik vind dat deze eenvoudige eenvoudige knoflook- en citroenmosselen de basis vormen voor iedereen om te beginnen met het bouwen op hun mosselrecepten. Als je mosselen grilt, strooi ze dan over het oppervlak van de grill of doe ze in een brede, ondiepe pan om bovenop de grill te plaatsen. Voor deze mosselen is de beste manier om ze te bereiden door ze schoon te maken, de post op smaak te brengen met je aromaten en de mosselen toe te voegen.

Het enige dat me opvalt is dat het opwarmen van bevroren mosselen ze enigszins droog kan maken, daarom geef ik er de voorkeur aan volledig te ontdooien in de koelkast en de ontdooide mosselen alleen op middelhoog vuur of op middelhoog vuur te verwarmen. Om te serveren, doe je de mosselen in kommen met een tang en lepel je de groenten en bouillon erover, gelijkmatig verdelen. Ik heb veel recepten voor knoflook- en citroenmosselen online geprobeerd en dit komt verreweg het dichtst in de buurt van degene die ik in Kroatië en België heb geprobeerd. Ik vind het leuk hoe je je citroen schilt - zo zie je het mooie geel tegen de donkere mosselschelpen.

Open mosselen betekenen dat ze dood zijn en niet oké om te eten, dus als je een mossel vangt die niet is verzegeld terwijl je ze afspoelt, gooi hem dan meteen weg. Werk met één mossel tegelijk, spoel de schaal af onder koud stromend water en schrob hem voorzichtig om te verwijderen en vuil te verwijderen. Wanneer mosselen worden geoogst, houden ze zich vaak vast aan wat ze tijdens het kweken vasthielden. Ik twijfelde aan het recept toen ik zag dat er geen echte 'vloeistof' was om de mosselen in te stomen.