Kun je mosselen koken in een stomer?

Voeg de mosselen toe en gooi ze goed. Mosselen zijn een ideaal etentje - ze zijn vrij duur, maar zijn nog steeds elegant genoeg om indruk te maken op uw gasten. Het beste van alles is dat je ze snel en gemakkelijk kunt bereiden door ze te stomen. De truc om heerlijke mosselen te stomen, is het creëren van een smaakvolle basis met sjalotten, knoflook en verse kruiden.

Het toevoegen van smakelijke dampende vloeistoffen zoals witte wijn, citroensap en kippenbouillon neemt de smaak nog een tandje hoger, dus je zult zeker je vrienden en familie verbazen, zelfs zonder te zweten. Er is geen betere manier om mosselen en mosselen te koken dan stomen, en de reden is simpel. Wanneer deze schaaldieren koken, geven ze smaakvolle sappen vrij. Als je ze stoomt met een kleine hoeveelheid vloeistof, zoals wijn, druppelen de sappen naar de bodem van de pot en combineren ze met de stomende vloeistof tot een schelpdierbouillon met een ongelooflijke smaak.

Het resulterende schaaldier dat in zijn eigen bouillon wordt geserveerd, is zo lekker en gemakkelijk te bereiden dat het voor de meeste mensen het vinden van goede, verse schaaldieren het moeilijkste is om goede, verse schaaldieren te vinden. Voeg voor een Thaise variant een beetje vissaus, citroengras en hete chili toe aan de dampende vloeistof en verrijk vervolgens de bouillon met kokosmelk zodra de mosselen gaar zijn. Als ze ruiken naar iets anders dan de zee, geef ze dan terug en probeer een andere visboer of plan iets anders te koken. Kleine mosselen worden meestal gekweekt, bevatten heel weinig zand en hebben een minder visachtige smaak dan hun wilde neven en nichten.

Voordat je mosselen stoomt, moet je ze grondig spoelen en eventuele zeepokken of baarden verwijderen met een schilmes. Ik merkte dat 20 minuten later meer dan de helft van mijn mosselen die voorheen leefden uiteindelijk stierven en hun schaal openden (en ik kon ze niet sluiten na een zachte tik of knijp). Hoewel het het beste is om ze zo dicht mogelijk bij aankoop te koken, blijven ze tot twee dagen zo lang mogelijk. Als de byssus, of baard, nog steeds vastzit (de meeste gekweekte mosselen zijn mechanisch bijgesneden), verwijder deze dan door hem van punt naar scharnier te trekken of hem met je mes te trekken en af te snijden.

De gemakkelijkste manier om ermee om te gaan, is door de gekookte schelp bij de sifon op te pakken en de schede weg te trekken terwijl je de schelp eet. Ik denk dat het een nog betere smaak had, misschien doordrenkt koken onder druk de smaken van witte wijn in de zeevruchten meer dan de traditionele kookmethode. Als de mosselen grote „baarden” zwarte haarachtige vezels hebben waarmee ze zich aan dingen kunnen vastklampen, gebruik dan je duim en wijsvinger om ze eraf te rukken. Voeg knoflook, tomaten, saffraan, gember, geweekte en zachte gedroogde chilipepers, kerriepoeder (gekookt in een beetje boter gedurende 30 seconden om de smaak vrij te geven), of verse kruiden zoals dragon, bieslook, koriander, basilicum of marjolein alleen of in combinatie.