Kun je mosselen te lang koken?

Kook ze niet te gaar Als je ooit een mossel hebt gehad die taai of taai was, heb je er een gehad die te gaar was. Zodra de schelpen beginnen te openen, zijn ze klaar. Als je ze nog een paar seconden langer kookt, veranderen je mosselen van delicaat en heerlijk naar onaangenaam en onsmakelijk. Mosselen die niet opengaan waren mogelijk dood en ontbonden voor een onbekende periode voorafgaand aan het koken.

Je wilt hier geen risico nemen. Idealiter wil je de mosselen zo snel mogelijk na aankoop bereiden en koken, maar zolang ze vers zijn, blijven ze een nacht en maximaal een dag bewaard. Mosselen zijn een goed ingrediënt om te weten hoe ze moeten koken - ze hebben de luxefactor van zeevruchten, maar voor een fractie van de prijs van mosselen of sint-jakobsschelpen. Met deze methode heb je, wanneer je de mosselen daadwerkelijk kookt, een redelijk goed idee dat ze allemaal leven en daarom veilig zijn om te eten, ongeacht of ze tijdens het koken helemaal open gaan of niet.

Het koken van aromaten voordat je de vloeistof en mosselen toevoegt, vormt een basis voor je saus, wat belangrijk zal zijn als je het ophoudt met dikke plakken brood. Gehakte peterselieblaadjes, dillebladeren, koriander, selderijbladeren en anijsgeurende dragon zijn allemaal praktisch gemaakt voor mosselen. De gekweekte mosselen waren zoeter, malser en smaakten meer naar de geur van een oceaanbries dan in afwachting van eb. Het is het beste om de mosselen op te slaan en vervolgens te bereiden voor het koken, in plaats van klaar te maken en klaar te bewaren om te koken.

Voor het geval toekomstige lezers het niet weten, zijn mosselen, mosselen en andere schaaldieren in de schaal nog in leven als je ze koopt, en ze zouden nog moeten leven als je ze kookt. Alle mosselen moeten voorzichtig worden opengeprikt om te eten, maar als de schaal zo goed gesloten is, heb je een koevoet nodig, dit betekent dat er geen goed is. Als je je mosselen koopt bij een vertrouwde visboer, is het onwaarschijnlijk dat ze volledig gevuld zijn met gruis en vuil. Of je nu regelmatig naar mosselnirvana suddert of ze nog nooit thuis hebt gekookt, het is tijd voor een opfriscursus.